Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2023
Αρχική SEX Είμαι περήφανη τσούλα

Είμαι περήφανη τσούλα

Ας πάρουμε πίσω την λέξη αυτή και να ενδυναμωθούμε μέσω της.

Η λέξη “τσούλα” είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. Γιατί; Διότι περιγράφει ένα ανθρώπινο ιδεώδες, απλώς από την λανθασμένη οπτική γωνία.

Αφήστε με να σας εξηγήσω.

Ποια σημασία κουβαλάει μαζί της η λέξη “τσούλα” στην κοινή γνώμη;

Τσούλα. Ουσιαστικό. Χρησιμοποιείται για να χαρακτηρίσει μια γυναίκα (να το θυμηθείτε αυτό για αργότερα) η οποία θεωρείται ξεβράκωτη, προκλητική και που συνευρίσκεται σεξουαλικά με πολλούς άνδρες. Συνώνυμη λέξη για “εύκολη”.

Ας το δούμε τον ορισμό αυτό λίγο πιο διεξοδικά, γιατί όχι;

Ξεβράκωτη

Αρχικά, ας ξεκαθαρίσουμε ότι το εάν ένα άτομο φοράει εσώρουχα ή όχι δεν μας αφορά με κανέναν τρόπο. Εάν μας αφορούσε θα ήταν τουλάχιστον ανησυχητικό. Σε περίπτωση που κάποιο, εν προκειμένω μια γυναίκα, δεν φοράει εσώρουχο, αυτό δεν μας δίνει το δικαίωμα να βγάλουμε συμπεράσματα για εκείνη και να χτίζουμε την βιογραφία της ζωής της με την φαντασία μας, πιθανότατα απέχοντας αρκετά από την πραγματικότητα. Ταυτόχρονα, δεν σημαίνει ότι απαραίτητα αναζητά σεξ, ειδικά όχι από περίεργους αγνώστους που σέβονται περισσότερο ένα ρούχο παρά έναν άνθρωπο. Μπορεί να έρχεται από ένα ραντεβού με υπέροχο σεξ, ή μπορεί απλώς να μην θέλει να φορέσει εσώρουχο γιατί έτσι νιώθει άνετα. Ή μπορεί πράγματι να θέλει να ψάξει ένα άτομο με το οποίο να κάνει σεξ. Είναι δικιά της ζωή, δικό της σώμα και δικιά της επιλογή τι κάνει με αυτό. Η απουσία ενός υφάσματος γύρω από την λεκάνη της δεν δίνει σε κανένα την άδεια να την κρίνει ή να την απαξιώσει ως άτομο.

Προκλητική

Η λέξη προκλητικό είναι μια λέξη περίπλοκη γιατί πλέον στις ημέρες μας χρησιμοποιείται από τους πάντες για σχεδόν … τα πάντα. Μια άλλη απόδοση της έννοιας αυτής σύμφωνα με το ευρύ κοινό είναι “κάτι/κάποιο/μια συμπεριφορά που κάνει τα άλλα άτομα να νιώθουν άβολα και γίνεται επιτηδευμένα για να συσσωρεύσει την προσοχή των γύρω”. Πρώτον, πιστεύω ότι συμφωνούμε όλα μας ότι όταν μια κατάσταση μας φέρνει σε άβολη θέση, τότε αυτός είναι ένας παραπάνω λόγος για να αποστασιοποιηθούμε από αυτήν και να μην ασχοληθούμε, σωστά; Επομένως, υπάρχει πάντα αυτή η επιλογή. Αν και, εάν μια γυναίκα που ζει ελεύθερα την ζωή της χωρίς να βλάψει κανένα είναι η κύρια μας ανησυχία, τότε πρέπει άμεσα να αναθεωρήσουμε την λίστα των προτεραιοτήτων μας. Δεύτερον, η ανάγκη για προσοχή αποτελεί μια από τις πιο φυσιολογικές ανθρώπινες ανάγκες. Η προσοχή συνδέεται με το να γινόμαστε ορατά, ακουστά και κατανοητά από τα άτομα γύρω μας και είναι οι τρεις βασικές και πιο θεμελιώδεις ανθρώπινες ανάγκες. Η επιδίωξη της προσοχής μπορεί να γίνει με έναν υγιή ή βλαβερό τρόπο, αλλά δεν πιστεύω πως η αυτονομία και η ελεύθερη σεξουαλική έκφραση μιας γυναίκας μπορεί να είναι σε καμία περίπτωση βλαβερή. Εσείς, τι πιστεύετε; Έτσι κι αλλιώς, ένα άτομο μπορεί ελεύθερα να εκφράσει την σεξουαλική του διάσταση. Το να το σεξουαλικοποιούν τα άλλα άτομα είναι το πρόβλημα. Τρίτον, πρέπει, επιτέλους, να καταλάβουμε ότι οι επιλογές και οι πράξεις των άλλων ανθρώπων δεν έχουν να κάνουν με εμάς. Οι άλλοι άνθρωποι δεν ζουν για εμάς. Συνεπώς, η κοπέλα ή η θηλυκότητα που είδες στον δρόμο και θεώρησες ότι ήθελε να προκαλέσει με το ντύσιμό της; Μάντεψε… Ακριβώς. Δεν ντύθηκε για εσένα και για κανένα άλλο. Ντύθηκε για την εαυτή της επειδή έτσι νιώθει καλά και απολαμβάνει την βραδιά της. Άρα, ας βάλουμε ένα φρένο στο εγώ μας, πριν προκαλέσουμε εμείς ζημιά σε κάποιο που δεν μας χρωστά απολύτως τίποτα και που απλώς προσπαθεί να ζήσει την ζωή του.

Σεξ με πολλούς άνδρες

Απορία. Γιατί πρέπει να υποθέσουμε κάθε φορά ότι ένα άτομο είναι ετεροφυλόφιλο; Δεν μπορεί κάλλιστα η γυναίκα αυτή να συνευρίσκεται σεξουαλικά με πολλές γυναίκες;! Ή και με άνδρες και με γυναίκες; Βρίσκονται τα μη δυαδικά άτομα στο ραντάρ μας άραγε; Απλώς ρωτάω.

Αλλά ας πούμε ότι η εν λόγω γυναίκα (και πώς ξέρουμε, επίσης, ότι αυτοπροσδιορίζεται ως γυναίκα και όχι ως κάποια άλλη ταυτότητα φύλου;) είναι ετεροφυλόφιλη και κάνει σεξ με πολλούς άνδρες. Ίσως, με κάποιον καινούριο κάθε νύχτα. Ίσως και με πολλούς ταυτόχρονα. Τι σημασία έχει; Εάν ήταν ένας άνδρας που είχε τέτοια σεξουαλική ζωή θα έπαιρνε τον τίτλο του “γκουρού του σεξ” και θα τον κάλυπταν με επαίνους και λατρεία οι φίλοι του. Γιατί να μην συμβαίνει το ίδιο και με μια γυναίκα; Για ποιον λόγο πρέπει να εξυψώνεται η ανδρική σεξουαλικότητα και να υποβιβάζεται η γυναικεία; Πολλά από εμάς, δεν έχει σημασία σε ποιο φύλο ανήκουμε, έχουμε σεξουαλικές επιθυμίες και εμπειρίες και δεν αξίζουμε να μας αντιμετωπίζουν με ντροπή ή να δεχόμαστε κοινωνική κατακραυγή γι΄αυτές. Συμπερασματικά, η σεξουαλική επιθυμία και εμπειρία είναι άξιες αναγνώρισης και αποδοχής ανεξάρτητα από το φύλο μας και, ας μην ξεχνάμε, δεν πρέπει να υποθέτουμε την σεξουαλικότητα και την ταυτότητα φύλου των άλλων.

Εύκολη

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, πρόκειται για μια γυναίκα ή/και θηλυκότητα η οποία είναι διαθέσιμη και πρόθυμη να κάνει σεξ με οποιαδήποτε ευκαιρία μπορεί να βρει. Εντοπίσατε κάτι προβληματικό; Ούτε εγώ. Είναι ιδιαίτερα απλό. Ακριβώς σαν να θέλει να φάει γλυκό και γι΄αυτό πηγαίνει στο ζαχαροπλαστείο για να πάρει γλυκό. Δεν είναι υποχρεωμένη να αρνηθεί τις επιθυμίες της μόνο και μόνο επειδή τα υπόλοιπα άτομα ντρέπονται ή φοβούνται να παραδεχτούν ότι και αυτά θέλουν γλυκό (το γλυκό μπορεί να είναι παγωτό από γάλα αμυγδάλου για όσα από εμάς είναι βίγκαν). Δηλαδή, δεν είναι ανήθικη, ανώριμη, χαζή ή αφελής. Αντιθέτως, έχει αρκετή αυτογνωσία και θάρρος για να ξέρει τι αναζητά και να το διεκδικήσει. Ταυτόχρονα, εάν μιλούσαμε πραγματικά για γλυκό δεν θα υπήρχε κάποιο ταμπού ή κάποιο δόγμα της εκκλησίας που να λέει ότι μια τέτοια γυναίκα διαπράττει αμάρτημα. Αλλά, επειδή αναφερόμαστε στο σεξ, τότε η συζήτηση αποκτά αμφιλεγόμενο χαρακτήρα για πολλά άτομα. Με άλλα λόγια, επικρατεί σε γενικότερες γραμμές τεράστιο ταμπού και προκατάληψη απέναντι στο σεξ, σε πρώτο στάδιο κι έπειτα στην συνεχή αναζήτησή του. Εδώ, καλό θα ήταν να καταλάβουμε ότι το σεξ είναι ένα κομμάτι της ζωής πολλών ανθρώπων και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό (όπως ακριβώς είναι και να μην αποτελεί κομμάτι της ζωής κάποιου το σεξ).

Επομένως, μετά από αυτή την ανάλυση, μπορούμε να δούμε ότι όλες οι ιδιότητες που η κοινωνία μας έχει συνδέσει επί καιρούς με την έννοια τσούλα, στην πραγματικότητα δεν έχουν καμία λογική ισχύ και είναι απλώς ξεπερασμένες αντιλήψεις που είχαν ως σκοπό να περιορίσουν, παγιδεύσουν και εγκλωβίσουν την γυναικεία και κουήρ σεξουαλική ελευθερία.

Τώρα, πλέον, μπορούμε να δούμε την τσούλα για αυτό που πραγματικά είναι.

Η τσούλα είναι μια γυναίκα/θηλυκότητα/οντότητα η οποία ζει την ζωή της ελεύθερα και αυθεντικά προς την εαυτή της χωρίς να νοιάζεται για τις γνώμες των άλλων και τις κοινωνικές νόρμες.

Η τσούλα αγκαλιάζει την εαυτή της και την αποδέχεται. Εκφράζει κάθε πτυχή της χωρίς να νιώθει ότι πρέπει να απολογηθεί γι΄αυτήν που είναι.

Η τσούλα αναγνωρίζει την σεξουαλικότητά της ως κάτι υπέροχο και δεν φοβάται να την εκφράσει.

Η τσούλα δεν αφήνει την σεξουαλική της έκφραση να περιθωριοποιηθεί από την σεξουαλική ντροπή που επικρατεί στην κοινωνία ή/και την πατριαρχική καταπιεστική ερμηνεία του σεξ.

Η τσούλα γνωρίζει τις ανάγκες και επιθυμίες της και απαντά σ΄αυτές.

Η τσούλα είναι δυνατή, ριζοσπαστική, γενναία και ελεύθερη.

Γι΄αυτό κι εγώ είμαι περήφανη τσούλα!

Εσύ;

Aria
Περήφανη τσούλα Είμαι too much. Γι΄αυτό και είμαι υπέροχη!

ΓΡΑΨΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ τοποθετήστε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ τοποθετήστε το όνομά σας εδώ

Most Recent

Most Popular

Recent Comments