Παρασκευή, 26 Μαΐου, 2023
Αρχική Αποψεις Η πρώτη δίκη του ελληνικού #MeToo

Η πρώτη δίκη του ελληνικού #MeToo

ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

Η σεξουαλική παρενόχληση και η σεξουαλική βία αποτελούν συνδηλώσεις μιας κυρίαρχης κοινωνικής νόρμας, που τις έθετε στον αθέατο κόσμο της αποσιώπησης για πολύ καιρό.

Το ανεξάρτητο κίνημα #MeToo, μια εναλλακτική εκδήλωση της φεμινιστικής σκοπιάς, αποφαίνεται ως η γενεσιουργός δύναμη μιας σειράς εξομολογήσεων και δημόσιων καταγγελιών. Στην χώρα μας η υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης της Σοφίας Μπεκατώρου  έδωσε το βήμα σε πολλά άτομα, να μιλήσουν για τις δικές τους εμπειρίες και σε πολλές περιπτώσεις να καταγγείλουν τους κακοποιητές τους.

Μόνο μέσα στο 2021 ήρθαν στην επιφάνεια αμέτρητες καταγγελίες σεξουαλικών παρενοχλήσεων , βιασμών , κακοποιήσεων  και διαπράχτηκαν στην χώρα 17 γυναικοκτονίες.

Σήμερα , εκδικάζεται η πρώτη  υπόθεση που ήρθε στην επιφάνεια μέσω του #MeToo  στην Ελλάδα , με τον προπονητή ιστιοπλοΐας που βίαζε την 11χρονη αθλήτρια έως τα 14 της χρόνια. Μάρτυρας στην δίκη είναι και η Σοφία Μπεκατώρου όπου αποτέλεσε την κινητήρια φωνή για το κίνημα στην χώρα μας. Μια σημαντική ημέρα για την πορεία του MeToo στην Ελλάδα. Μια μέρα προόδου.

 Είμαστε όλοι εδώ , να στηρίξουμε την Αμαλία. Καμία μόνη , καμία ανοχή.

ΓΡΑΨΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ τοποθετήστε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ τοποθετήστε το όνομά σας εδώ

Most Recent

Most Popular

Recent Comments