Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου, 2023
Αρχική Αποψεις Είναι ο Bossikan φεμινιστής;

Είναι ο Bossikan φεμινιστής;

Σκεφτήκαμε πολύ μέχρι να πάρουμε την απόφαση να ασχοληθούμε με το συγκεκριμένο κομμάτι από την στιγμή που δημιουργήθηκε επί σκοπού για να προκαλέσει αντιδράσεις.

Ο λόγος που αποφασίσαμε να τοποθετηθούμε είναι τα άπειρα κορίτσια που βιμπάρουνε με το συγκεκριμένο ήχο ή το επιλέγουν για να δημιουργήσουν βίντεο στην εφαρμογή Τικ-Τοκ, ενώ το γυναικείο φύλο όπως και ο φεμινισμός (κάτι πολύ “ιερό”) ξεφτιλίζονται στο συγκεκριμένο κομμάτι χωρίς καμία αμφιβολία.

Και λέει:

Ψάχνω μια γυναίκα χωρίς παρελθόν
Να μην κοιτάει το συμφέρον
Και να κάνει ό,τι της λέω εγώ.

Σε γαμάω αλλά δεν σε πιάνω γκόμενα

Είσαι σαν ταξί, έχεις πολλά χιλιόμετρα
Έχεις ζήσει την ζωή σου γενικότερα
(Yeah)
Μα θα βρεθεί ένας μαλάκας και για ‘σένα
Να σου περάσει δαχτυλίδι κι ένα στέμμα

Όταν ψάχνεις μια γυναίκα να μην έχει παρελθόν και θεωρείς ότι έχει χάσει την “αξία” της και την υποτιμάς λόγο αυτού, σημαίνει ότι δεν έχουμε τα ίδια δικαιώματα στην σεξουαλική ζωή. Ότι μια γυναίκα αν είναι σεξουαλικά ενεργή θα στιγματιστεί ως “πουτάνα”, “τσούλα” ενώ εσύ εάν αλλάζεις πολλές ερωτικές συντρόφους ως “γαμιάς” και “μάγκας”.

Μια γυναίκα μπορεί να είναι ελεύθερη σεξουαλικά ακριβώς όπως και όσο το επιθυμεί η ίδια χωρίς ενοχές και ντροπή. Η πατριαρχική κουλτούρα πρέπει να σταματήσει να την βλέπει ως αντικείμενο και να “ελέγχει” το κορμί της.

Επίσης όταν θέλεις μια γυναίκα να την κάνεις ότι θέλεις εσύ, σημαίνει ότι θέλεις να την χειραγωγήσεις, ότι δεν την σέβεσαι και σίγουρα ότι δεν την αγαπάς! Οι γυναίκες είναι κτήματα κανενός!

Και συνεχίζει:

Νομίζεις χαίρομαι που γίναμε έτσι;
Με ποια θα κάνω σπίτι, με ποια σχέση;
Ποια θα καθαρίσει, ποια θα μαγειρέψει;

Εδώ καταλαβαίνουμε όλοι μας ότι αναζητά μια υπηρέτρια και όχι μια σύντροφο και μας γυρνάει κάμποσα χρόνια πίσω στην ιδέα ότι η θέση της γυναίκας είναι “στην κουζίνα”.

Πάμε παρακάτω:

Bossi, με φωνάζουν σεξιστή
Μισογύνη, ρατσιστή
Πουτανιάρη και νταλαβερτζή
Επειδή μ’ αρέσει το μουνί
Είμαι παλαιάς κοπής (Yeah)
Αγαπάω τις γυναίκες αλλά ακούγομαι απρεπής

Από πού κι ως πού είναι καλό να είσαι «άντρας παλαιάς κοπής»;

Από Athens voice του Μάνου Βουλαρίνου

Έχουμε φάει το παραμύθι ότι ο άντρας τέτοιου στυλ είναι αυτός που «σου ανοίγει την πόρτα να περάσεις, σηκώνεται όταν πας να κάτσεις στο τραπέζι, βγάζει το παλτό του και στο δίνει όταν κρυώνεις» και γενικά κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να αναπαράγει το πατριαρχικό στερεότυπο του ισχυρού άντρα-αρχηγού που έχει υποχρέωση να προστατεύει την αδύναμη γυναίκα ή αλλίως το ασθενές φύλο που αναφέρει στο κομμάτι του.

Τι ισχύει στην πραγματικότητα;

Φυσικά αυτού του είδους οι συμπεριφορές στα παλιά τα χρόνια, τότε που οι άνθρωποι – άντρες και γυναίκες – ήταν παλαιάς κοπής επιβάλλονταν από μια θλιβερή κοινωνική πραγματικότητα στην οποία οι γυναίκες ήταν ακόμα και θεσμικά κατώτερες των ανδρών. Συνήθως δεν δούλευαν αλλά ακόμα κι αν το έκαναν ήταν σε δουλειές «γυναικείες», δεν είχαν δικαίωμα ψήφου και η θέση τους ήταν συνήθως στην κουζίνα και στο παιδικό δωμάτιο, στις δουλειές του σπιτιού και την ανατροφή των παιδιών, όσο οι αρχηγοί του σπιτιού χτυπούσαν το χέρι στο τραπέζι, αποφάσιζαν και έφερναν το χρήμα.

Σε περίπτωση που τα αγγλικά σας δεν είναι πολύ καλά να σας πως ότι το αρσενικό παλαιάς κοπής Κόνερι ισχυρίζεται πως «φυσικά δεν είναι ωραίο να χτυπάς μιας γυναίκα, αλλά καμιά φορά είναι απαραίτητο» κι αυτό γιατί «οι γυναίκες θέλουν πάντα να έχουν την τελευταία λέξη κι ακόμα κι όταν τις αφήνεις να έχουν την τελευταία λέξη δεν τους αρκεί και σε προκαλούν».

Υπάρχει τίποτα πιο παλαιάς κοπής από αυτά τα λόγια;

Μην ξεχνάμε κορίτσια τι εστί φεμινισμός. Ότι χάρη του φεμινισμού έχουμε σήμερα απλά δικαιώματα!

Μαίρη Παπά Νοβακίδουhttps://www.kleidarotripa.gr
Και ας μην νικήσουμε ποτέ, θα πολεμάμε πάντα!

ΓΡΑΨΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ τοποθετήστε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ τοποθετήστε το όνομά σας εδώ

Most Recent

Most Popular

Recent Comments