Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2023
Αρχική Αποψεις Έλα τώρα μην με ξενερώνεις!

Έλα τώρα μην με ξενερώνεις!

To έχεις ακούσει ή το έχεις πει;

Σκέψου ένα σενάριο με δύο ανθρώπους να φλερτάρουν, όλα κυλάνε ήρεμα μέχρι που ένας από τους δύο δηλώνει πόσο έχει ερεθιστεί. Τώρα σκέψου, να λέει το ένα άτομο “Οχι δεν θα ήθελα, όχι τώρα’ και ξαφνικά ακούγεται το “Έλα τώρα ρε μην με ξενερώνεις, δες πως με έχεις κάνει” ή το άλλο το ωραίο “Δεν θα κάνεις τίποτα για μένα; Έτσι θα με αφήσεις; Ξενέρωτη”

Αυτές οι εκφράσεις είναι άκρως χειριστικές ενώ χτυπάνε στο συναίσθημα και την ανασφάλεια του παραλήπτη. Ειδικά στις εφηβικές ηλικίες, όπου τα άτομα πειραματίζονται με τα πρώτα τους ερωτικά σκιρτήματα είναι επικίνδυνες.

Αν είσαι γονιός πρέπει να προειδοποιήσεις το παιδί σου και θα πω αμέσως γιατί.

Αυτό το ξενέρωτη/ος είναι μαχαιριά. Κανείς δεν θέλει να το ακούσει από το άτομο που θέλει, ειδικά αφότου για δικούς του λόγους έχει αρνηθεί να προχωρήσει σεξουαλικά.

Εκείνη την στιγμή νιώθεις πίεση, νιώθεις προσβολή , φοβάσαι ότι θα χάσεις το άτομο που σου αρέσει επειδή το ξενέρωσες!

Αν δεν ενδώσεις ο φόβος εντείνεται ότι μπορεί να υπάρξουν αντίποινα, ενώ αν το κάνεις νιώθεις δυσφορία επειδή ξέρεις ότι δεν το θες. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα δηλαδή.

Όπως και να έχει, ο άνθρωπος που θα στο πει δεν είναι ο σωστός άνθρωπος για σένα επειδή δεν σε σέβεται, σε δοκιμάζει μέσω της πίεσης και αυτό δεν το θέλεις στη ζωή σου.

Ψυχούλα μου, δεν χρωστάς σεξ σε κανέναν! Θα φωνάξεις ΌΧΙ δυνατά ακόμη και αν ο λόγος είναι ότι φοράς τρύπιο βρακί και δεν θες να το δει κανείς ή επειδή νιώθεις κούραση από την δουλειά σου και θες να κοιμηθείς.

Ψυχολογικοί εκβιασμοί, παρακαλετά και ενοχές δεν έχουν θέση στην ερωτική σου ζωή. Οι τοξικοί άνθρωποι έρχονται για να φύγουν.

Αν κάποτε, κάπου, κάπως χρησιμοποίησες τέτοια τακτική για να ξεδώσεις ερωτικά, ελπίζω αυτό το άρθρο να σε ταρακούνησε και να έδωσε απαντήσεις σε μια ερώτηση που δεν έκανες ποτέ.

Μαρίλη Μπουφίδου
Ότι μπορείς να κάνεις σήμερα, άστο για αύριο!

ΓΡΑΨΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ τοποθετήστε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ τοποθετήστε το όνομά σας εδώ

Most Recent

Most Popular

Recent Comments