Παρασκευή, 26 Μαΐου, 2023
Αρχική Ψυχαγωγία Γιατί είναι τόσο πολυσυζητημένο το «El Diablo»;

Γιατί είναι τόσο πολυσυζητημένο το «El Diablo»;

Είναι η συμμετοχή της Κύπρου το πιο αμφιλεγόμενο τραγούδι της Eurovision;

Φέτος η Eurovision και πιο συγκεκριμένα, η Κύπρος, έχει αρκετά προβλήματα να αντιμετωπίσει. Στην αρχή. υπήρχαν αρκετές φήμες πως η Έλενα Τσαγκρινού αντιγράφει την Zara Larsson στο τραγούδι «Love me Land» στο σκηνικό κομμάτι, οι φήμες αυτές αποδείχθηκαν αληθινές, καθώς είδαμε ότι και τα δυο βιντεοκλίπ ήταν ίδια, απλά με διαφορετικό φωτισμό και διαφορετικά ρούχα, λόγω κόστους βεβαίως.

Αλλά φυσικά, δεν ήταν το μοναδικό πρόβλημα για την Έλενα, αν μπορεί να θεωρηθεί πρόβλημα, εφόσον η Zara Larsson δεν είχε κανένα θέμα με αυτό, μάλιστα η ίδια δήλωσε «γοητευμένη» στο Twitter που κάποιος εμπνεύστηκε από αυτήν.

Το κύριο θέμα της Έλενας ήταν ότι το τραγούδι της με τίτλο «El Diablo», έχει γίνει αρκετά viral με κακό τρόπο, γιατί θεωρήθηκε πως είναι αρκετά σκανδαλώδης ο τίτλος του τραγουδιού από μεγάλη μερίδα χριστιανών.

Μάλιστα, ζήτησαν να ακυρωθεί η Κύπρος φέτος από τον διαγωνισμό, καθώς οι χριστιανοί πολίτες δεν μπορούν να δεχθούν τραγούδι να λέει στους στίχους: «έδωσα την καρδιά μου στον διάβολο», έχει ξεκινήσει ακόμα και συλλογή υπογραφών μέσω ψηφίσματος στο Avaaz, και οι υπογραφές έχουν ξεπεράσει τις 7,000.

Το Κυπριακό κανάλι «ΡΙΚ» δέχθηκε αναφορές και απειλές μέσω τηλεφώνου για το συγκεκριμένο τραγούδι, καθώς απείλησαν να κάψουν το κανάλι αν δεν ακυρωθεί άμεσα η συμμετοχή της Κύπρου από τη Eurovision. Η ανακοίνωση αναφέρει: «Αγαπητοί συμπολίτες. Η συμμετοχή της Κύπρου στο διαγωνισμό της Eurovision με το τραγούδι EL DIABLO είναι σκανδαλώδης για εμάς τους χριστιανούς. Ενώστε μαζί μας τη φωνή διαμαρτυρίας».

Το ΡΙΚ απάντησε: «Η Έλενα μέσα από το τραγούδι της εξιστορεί την περιπέτεια μιας κοπέλας που βρίσκει τον εαυτό της δέσμιο σε μια σχέση εκμετάλλευσης με έναν αλήτη, εξ ου και τον αποκαλεί «EL DIABLO». 

Εν κατακλείδι δεν θα έπρεπε να υπάρχει τόσο φανατισμός από την πλευρά των χριστιανών, διότι είναι ένα τραγούδι με ένα τίτλο που θα πάει στην Eurovision, όσο προσβεβλημένος και αν νιώθεις με αυτό, δεν προχωράς σε τέτοιες πράξεις φανατισμού μαζεύοντας υπογραφές για να ακυρώσεις ολόκληρη συμμετοχή διαγωνισμού. Δεν είναι εφικτό να συμβαίνει αυτό στο 2021, πόσο μάλλον να απειλείς ολόκληρο κανάλι πως θα το κάψεις…Απλά το αγνοείς και συνεχίζεις κανονικά τη ζωή σου και δεν θα σε επηρεάσει στα πιστεύω σου, μην ξεχνάμε πως είναι απλά ένα τραγούδι.

ΓΡΑΨΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ τοποθετήστε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ τοποθετήστε το όνομά σας εδώ

Most Recent

Most Popular

Recent Comments