Παρασκευή, 26 Μαΐου, 2023
Αρχική Ψυχαγωγία Κινηματογράφος House of Gucci: Η βιογραφική ταινία που όντως θέλεις να δεις

House of Gucci: Η βιογραφική ταινία που όντως θέλεις να δεις

HOUSE OF GUCCI (2021)

Είδος: Δράμα

Του Ridley Scott

Με τους: Lady Gaga, Adam Driver, Al Pacino, Jared Leto, Jeremy Irons και Salma Hayek

Βαθμολογία:

3.5/5.0

Υπόθεση:

Στη δεκαετία του ’70, τα αδέλφια Ροντόλφο και Άλντο Γκούτσι διευθύνουν με επιτυχία τον διάσημο οίκο μόδας τους. Όμως ο γάμος του νεαρού Μαουρίτσιο, γιου του Ροντόλφο, με τη φιλόδοξη Πατρίτσια Ρετζιάνι θα ξεκινήσει έναν ανελέητο οικογενειακό πόλεμο εξουσίας.

Κριτική:

Πιστεύω πως λίγο-πολύ, κανείς δεν πετάει τη σκούφια του πια για τις σχεδόν πάντα παρόμοιας αισθητικής βιογραφίες του Hollywood και εδώ είναι που ο Ridley Scott κερδίζει πανηγυρικά.

Το House of Gucci είναι φαντεζί, δε φοβάται να τραβήξει πρόσωπα και καταστάσεις, σε σημείο που οι χαρακτήρες αγγίζουν τα όρια της καρικατούρας και δίνει χώρο και χρόνο, σχεδόν σε όλο το πρωταγωνιστικό καστ να λάμψει και να κάνει ο καθένας το κομμάτι του.

Το αποτέλεσμα είναι οι ερμηνείες να κυμαίνονται σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα, από την εντυπωσιακή Gaga και τον μετρημένο Driver, μέχρι τον υπερβολικό (και απολαυστικό) Leto και τους στιβαρούς βετεράνους (Pacino, Irons).

Η ταινία κατά διαστήματα έχει προβλήματα ύφους και συνοχής, αλλά παραμένει πάντα απολαυστική και ενδιαφέρουσα. Είτε γνωρίζει κάποιος την κατάληξη είτε όχι. Σίγουρα πάντως είναι μια αξιομνημόνευτη βιογραφική ταινία, σε αντίθεση με τις περισσότερες του είδους που ακολουθούν πίστα την φόρμα, κάτι που προσπάθησε να κάνει και ο Josh Trank με το Capone, αλλά απέτυχε παταγωδώς.

Βαθμολογία στο IMDb
70/100 Βασισμένη σε 24.700 Ψήφους

Βαθμολογία στο Metacritic
59/100 Βασισμένη σε 57 Κριτικές

-Budget: 75.000.000,00 $

ΓΡΑΨΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ τοποθετήστε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ τοποθετήστε το όνομά σας εδώ

Most Recent

Most Popular

Recent Comments