Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2023
Αρχική Ψυχαγωγία Κινηματογράφος Η Cruella δεν είναι άλλη μια άνοστη ταινία της Disney

Η Cruella δεν είναι άλλη μια άνοστη ταινία της Disney

CRUELLA (2021)

Είδος: Κωμωδία

Του Craig Gillespie

Με τους: Emma Stone, Emma Thompson, Mark Strong και

Paul Walter Hauser

Βαθμολογία:

3.5/5.0

Υπόθεση:

Στο Λονδίνο των ‘70s με φόντο την πανκ επανάσταση μια νεαρή απατεώνας γεμάτη δημιουργικότητα, η Εστέλλα, φιλοδοξεί να γίνει όνομα στο χώρο της μόδας και της υψηλής κοινωνίας χάρη στο design των ρούχων της. Στην πορεία της προς τη διασημότητα, μια σειρά από γεγονότα θα οδηγήσουν στη γέννηση της διαβόητης Κρουέλα Ντε Βιλ.

Κριτική:

Το να κανείς μια ταινία της Disney να ξεχωρίσει από τις υπόλοιπες άνευρες, άνοστες και εντελώς αχρείαστες μεταφορές animation σε live action ταινίες (βλέπε Lion King, Dumbo κλπ) είναι από μόνο το ένα επίτευγμα.

Η Cruella του Gillespie δεν ακολουθεί το κλασικό στόρι, αλλά αναμειγνύει μερικά από τα στοιχεία που ήδη ξέρουμε με φρέσκες ιδέες, εστιάζοντας σε αυτά που βλέπει το μάτι, από την εξτραβαγκάνζα περσόνα των Emma Stone και Emma Thompson (και οι δυο απολαυστικές), μέχρι τα εντυπωσιακά φορέματα και την ασταμάτητη μουσική υπόκρουση.

Το κωμικό στοιχείο που ως επί το πλείστον λειτουργεί σε συνδυασμό με το καταφανέστατο καρτουνίστικο ύφος που επικρατεί της σοβαροφάνειας, δίνουν στο Cruella τον χαρακτήρα της ταινίας που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια και αυτό δεν είναι πάντα αυτονόητο, ειδικότερα στον τομέα Disney, που στοχεύει σχεδόν αποκλειστικά στο κέρδος και όχι στο value for money των ταινιών της.

Βαθμολογία στο IMDb

74/100 Βασισμένη σε 79.600 Ψήφους

Βαθμολογία στο Metacritic

59/100 Βασισμένη σε 56 Κριτικές

-Box Office: 185.913.706,00 $

ΓΡΑΨΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ τοποθετήστε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ τοποθετήστε το όνομά σας εδώ

Most Recent

Most Popular

Recent Comments