Παρασκευή, 26 Μαΐου, 2023
Αρχική Ψυχαγωγία Η πρώτη Trans υποψηφιότητα, για EMMY βγαλμένη μέσα από το Pose

Η πρώτη Trans υποψηφιότητα, για EMMY βγαλμένη μέσα από το Pose

Η πολυαγαπημένη ηθοποιός από τη σειρά «Pose», Mj Rodriguez στο πρωταγωνιστικό ρόλο με το όνομα «Blanca Evangelista» έγραψε ιστορία ως η πρώτη Transgender υποψήφια για βραβείο EMMY.

Η ηθοποιός είναι υποψήφια για τον Α’ γυναικείο ρόλο, με την καταπληκτική της ερμηνεία στο «Pose» ως «Blanca Evangelista».

H Mj Rodriguez γεννήθηκε το 1991 στο Newark του New Jersey, σπούδασε σε καλλιτεχνικά σχολεία και ξεχώρισε με τον πρώτο της ρόλο στο Rent στο ρόλο της genderfluid Angel, για τον οποίο κέρδισε ένα βραβείο στα αναγνωρισμένα βραβεία Clive Barnes το 2011.

Μετά από αυτήν την επιτυχία συνέχισε σε μικρούς ρόλους στο θέατρο αλλά και την τηλεόραση («Nurse Jackie», «The Carrie Diaries», «Luke Cage») και το 2017 πήρε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο «Pose» του δικτύου FX, και έτσι έγινε η πρώτη Transgender με τόσο μεγάλο ρόλο σε σειρά μεγάλου δικτύου.

Πρόκειται για μια ιστορική υποψηφιότητα σε αυτή την κατηγορία, με το «Pose» να κερδίζει συνολικά οκτώ υποψηφιότητες συμπεριλαμβανομένης της δεύτερης για την καλύτερη δραματική σειρά, και της τρίτης για τον νικητή του 2019 Billy Porter, καθώς και για τη συγγραφή και τη σκηνοθεσία του Ryan Murphy. Η υποψηφιότητά της Mj Rodriguez αποτελεί μια σημαντική αναγνώριση για τα τρανς άτομα που εργάζονται στο Hollywood.

Λίγα λόγια για την μοναδική σειρά «Pose»: Αποκαλύπτει χορταστικά τον πολύχρωμο κόσμο του ball culture, του θεσμού που δημιούργησαν ομάδες διεμφυλικών drag queens, οργανώνοντας αυτοσχέδια «καλλιστεία» και διαγωνισμούς χορού ή μεταμφίεσης, με διαφορετικό κάθε φορά κεντρικό θέμα.

Η Rodriguez/ Blanca υποδύεται την προστάτιδα και σπιτονοικοκυρά η αλλιώς «Mother Blanca Evangelista» τέτοιων ταλέντων. Ο οίκος της με τίτλο «Evangelista» ήταν ο πιο καλοσυνάτος και ταλαντούχος οίκος του «Pose» ενώ οι άλλοι οίκοι δεν αγαπούσαν τα «παιδιά» τους όπως η «Blanca» τα δικά της.

Η δήλωση της στο Variety:

«Πιστεύω ότι είναι μια κομβική στιγμή. Δεν υπήρξε καμία άλλη Transgender που να προταθεί με βραβείο Emmy Α’ Γυναικείου Ρόλου και νιώθω ότι αυτό σπρώχνει τα πράγματα τόσο πολύ μπροστά για τόσους πολλούς ανθρώπους που περιμένουν έξω από την πόρτα – είτε είναι άνδρες είτε γυναίκες Transgender, άνθρωποι έμφυλης ποικιλίας, LGBTQIA+, οτιδήποτε. Μια στιγμή σαν αυτή ανοίγει και δίνει διάρκεια στις πιθανότητες του τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον και πιστεύω ότι η Ακαδημία έχει ανοίξει τα μάτια της περισσότερο. Ναι, πιστεύω ότι θα συνεχίσουν σε αυτό το δρόμο και επίσης νιώθω ότι θα συνεχίσουμε να μιλάμε και να ενθαρρύνουμε και να πληροφορούμε και να εκπαιδεύουμε ανθρώπους σε όλον τον κόσμο. Νομίζω πως αυτό είναι το σημαντικότερο».

Η παραπάνω δήλωση της Mj Rodriguez – της Blanca από το «Pose» – στο Variety δίνει μια άλλη βαρύτητα που έχει η υποψηφιότητά της στα βραβεία Emmy στην κατηγορία του Α’ Γυναικείου Ρόλου σε δραματική σειρά, κυρίως στα LGBTQIA+ άτομα, γιατί την έχουν γνωρίσει και την έχουν αγαπήσει η μάλλον έβαλαν τον εαυτό τους στο ρόλο που έπαιξε σαν Blanca και χαίρονται για αυτήν.

“Clothes can transform your mood and confidence. Fashion moves so quickly that, unless you have a strong point of view, you can lose integrity. I like to be real. I don’t like things to be staged or fussy. I think I’d go mad if I didn’t have a place to escape to. You have to stay true to your heritage, that’s what your brand is about.”

ΓΡΑΨΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ τοποθετήστε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ τοποθετήστε το όνομά σας εδώ

Most Recent

Most Popular

Recent Comments