Παρασκευή, 26 Μαΐου, 2023
Αρχική Κοινωνία Μην αναρωτιέσαι γιατί επιμένουμε να γιορτάζουμε τα γενέθλια του Παύλου Φύσσα

Μην αναρωτιέσαι γιατί επιμένουμε να γιορτάζουμε τα γενέθλια του Παύλου Φύσσα

Τα κεριά για τον Παύλο σταμάτησαν στον αριθμό 33. Πολλά αναρωτιούνται γιατί να γιορτάζουμε τον Φύσσα, τον Αλέξη, το Πολυτεχνείο… Υπάρχει σοβαρός λόγος που γίνεται αναβίωση των περιστατικών και έχει να κάνει με την μνήμηνα θυμούνται τα παλιά άτομα και να μαθαίνουν τα καινούρια.

Εκείνο το βράδυ στο Κερατσίνι, το τέρας του φασισμού και της βίας δήλωσε ένα βροντερό “ήρθα για να μείνω”. Υπενθύμισε σε όλα μας ότι όσο ξεχνάμε, η ιστορία επαναλαμβάνεται, ότι τα άρρωστα μυαλά με ακόμη πιο άρρωστες ιδέες συνεχίζουν να ζουν μέσα σε ανθρώπους και αναπτύσσονται σε βάρος αυτών, κάπως έτσι μπορεί κάποιο να φτάσει στο έγκλημα.

Οι δολοφόνοι του Παύλου ποιο ξέρει αν έχουν μετανιώσει.

Ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας του, ο χρυσαυγίτης Γιώργος Ρουπακιάς, βρίσκεται εκτός φυλακής, αφού η δίκη του είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Η Μάγδα Φύσσα δεν μπορεί να κάνει τίποτα τον Παύλο της, γιατί αυτοί της τον στέρησαν. Κατάφερε, όμως, να γίνει σύμβολο κατά του φασισμού και να δώσει τον δικό της αγώνα για δικαιοσύνη.

Δεν θα ξαναδώσουμε χώρο στο τέρας να απλωθεί, γιατί αντί για φωτιά ξερνάει μίσος για καθετί διαφορετικό, για καθετί ξένο.

Οι πορείες δεν είναι ταλαιπωρία, είναι διαδήλωση. Μπορεί να μην συμμετέχουν όλα και να μην θέλουν να το κάνουν, όμως, αν δεν σαστίσει η πόλη πώς θα ακουστεί το μήνυμα;

Το μήνυμα υπάρχει για να μην ξεχνάμε, για να μην ξαναγίνει το έγκλημα.

Το Rap Monsters Festival, το οποίο είναι αφιερωμένο στη rap φεστιβάλ σκηνή που εμπνεύστηκε και ξεκίνησε το 2011 ο Παύλος “Killah P” Φύσσας, έρχεται φέτος στο Χαλάνδρι, πιο δυναμικό από ποτέ.

Δεν θα λείψει κανένα.

Μαρίλη Μπουφίδου
Ότι μπορείς να κάνεις σήμερα, άστο για αύριο!

ΓΡΑΨΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ τοποθετήστε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ τοποθετήστε το όνομά σας εδώ

Most Recent

Most Popular

Recent Comments