Παρασκευή, 26 Μαΐου, 2023
Αρχική Αποψεις Μήπως η/o influencer σου, σε θέλει δυστυχισμένη/ο;

Μήπως η/o influencer σου, σε θέλει δυστυχισμένη/ο;

Εν έτει 2021, τα social media, δυστυχώς ή ευτυχώς, έχουν μεγάλη δυναμική. Ένα ισχυρό κομμάτι τους, με μεγάλη επιρροή στον κόσμο, είναι οι influencers.

Μία απορία που μου δημιουργείται συνεχώς: Δεν θα ήταν πολύ καλύτερα, αν χρησιμοποιούσαν την πλατφόρμα των ακολούθων τους, για να επιμορφώσουν σε διάφορα θέματα -κοινωνικά́ και άλλα- πέρα από μακιγιάζ και στιλιστικές συμβουλές; Δεν λέω, ωραία είναι η μόδα και φανταστικό το μακιγιάζ, εννοείται πως όλα χρειάζονται και ο καθένας προωθεί́ ό,τι ξέρει να κάνει καλύτερα, αλλά επιμένω πως θα ήταν προτιμότερο, αντί να ενισχύουν τόσο πολύ τον υπερκαταναλωτισμό, που επιβαρύνει και το περιβάλλον, να μας παρακινούσαν στο πως να εφαρμόσουμε έναν πιο ηθικό́ και οικολογικό́ τρόπο ζωής.

Θα ήθελα, αν γίνεται, να σταματήσουν οι συμβουλές, σχετικά με το πως να κρύψουμε ή να χάσουμε τα περιττά κιλά.
Πως να καταπολεμήσουμε την κυτταρίτιδα για το καλοκαίρι, πως να φαίνονται οι κοντές πιο ψηλές ή το αντίθετο, πως να εξαφανιστούν τα σπυράκια εφηβείας κ.ά.

Όχι άλλα πρότυπα, μπουχτίσαμε!


Θα έπρεπε να μας επηρεάζουν περισσότερο, στο πως να αποδεχτούμε και να αγαπήσουμε το σώμα μας, όπως είναι. Να μην περιμένουμε να εξαφανιστεί η κυτταρίτιδα, για να βγούμε στην παραλία. Να μην χρειάζεται να χάσουμε τα “περιττά” κιλά, για να έχουμε αυτοπεποίθηση. Και ψυχραιμία. Δεν είναι κάτι τραγικό να έχεις σπυράκια εφηβείας, ούτε ραγάδες, ούτε να μην έχεις τις “τέλειες” (για τα κοινωνικά πρότυπα) αναλογίες. Να σταματήσουν να αναπαράγουν τα πρότυπα ομορφιάς που μας καταπιέζουν, από την στιγμή που το κοινό τους είναι κυρίως έφηβοι και αυτό το καθιστά κάπως επικίνδυνο.


Τώρα θα μου πεις, κάνουν συνεργασίες με εταιρείες για να προωθήσουν τα προϊόντα τους, και εγώ θα σε ρωτήσω:
Αν νιώθαμε ωραία με τον εαυτό μας, πως θα μας πουλούσαν πράγματα που ειλικρινά δεν τα χρειαζόμαστε; Αν μια μέρα νιώθαμε όλοι όμορφα με το σώμα μας, μπορείς να φανταστείς πόσες εταιρείες θα έκλειναν;
Δεν υπάρχει ούτε “τέλειο” ούτε “ιδανικό” σώμα.

Εν κατακλείδι, φτάνει με την επίδειξη πλούτου με την πρώτη ευκαιρία. Προς θεού, δεν θα σου πει κανένας που θα ξοδέψεις τα λεφτά σου, που ενδεχομένως τα δούλεψες και σου ανήκουν, αλλά καλό θα ήταν να μην γίνεται με τόσο προκλητικό τρόπο, από την στιγμή που ο κατώτατος μισθός έχει πιάσει πάτο και κόσμος λιποθυμάει από την πείνα. Αυτό είναι ένα φαινόμενο όχι τόσο μακριά όσο νομίζεις. Η πείνα δεν υφίσταται μόνο στις κοινωνίες της Αφρικής, αλλά μπορεί να είναι και κάποιος γείτονάς μας.


Δεν χρειάζεται να νιώθεις ζήλια, δεν είναι απαραίτητο να κάνεις χλιδάτες διακοπές σε πεντάστερα ξενοδοχεία και να ανοίξεις μπουκάλια σαμπάνιας για να περάσεις καλά. Ας μην μας επηρεάζουν όλα αυτά τα δήθεν που βλέπουμε. Και αν όντως σου περισσεύουν τόσα λεφτά, καλό θα ήταν αντί να τα σπαταλήσεις σε πανάκριβα μπουκάλια σαμπάνιας, να τα δώσεις σε φιλανθρωπικές οργανώσεις. Χωρίς φυσικά, να αναιρεί πάντα το ένα το άλλο.


Ας προσγειωθούμε στην πραγματικότητα, λοιπόν.
Σας δίνεται η φωνή, σας δίνεται η δύναμη, χρησιμοποιήστε την για κάτι που στο τέλος της ημέρας θα έχει σημασία & θα είναι όντως χρήσιμο.

Μαίρη Παπά Νοβακίδουhttps://www.kleidarotripa.gr
Και ας μην νικήσουμε ποτέ, θα πολεμάμε πάντα!

ΓΡΑΨΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ τοποθετήστε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ τοποθετήστε το όνομά σας εδώ

Most Recent

Most Popular

Recent Comments