Παρασκευή, 26 Μαΐου, 2023
Αρχική Ψυχαγωγία O Iερός Τρόμος του Saint Maud θα σε στοιχειώσει για μέρες

O Iερός Τρόμος του Saint Maud θα σε στοιχειώσει για μέρες

SAINT MAUD (2019)

Είδος: Τρόμος

Της Rose Glass

Με τις: Morfydd Clark και Jennifer Ehle

Βαθμολογία:

3.5/5.0

Υπόθεση:

Η Maud είναι μια νοσηλεύτρια με βαθιά πίστη στο ρωμαιοκαθολικό δόγμα. Ξαφνικά, θα αποκτήσει εμμονή με μία ασθενή, την Αmanda και θα προσπαθήσει να σώσει την ψυχή της άρρωστης γυναίκας με κάθε τρόπο.

Κριτική:

Η προσέγγιση της Glass λειτουργεί σαν δίκοπο μαχαίρι.

Από την μια έχεις ένα αργό πρώτο μισό, με περισσότερη έμφαση στο δράμα και τους χαρακτήρες και από την άλλη έχεις ένα σχεδόν γκροτέσκο φινάλε, εξαιρετικό pay-off για όσους έκαναν υπομονή μέχρι την κλιμάκωση.

Οποιαδήποτε αναφορά στην κατάληξη της ταινίας θα είναι spoiler, οπότε δεν θα πω τίποτε πάνω σε αυτό, θα πω μόνο, πως όπως οι περισσότερες ταινίες τρόμου του studio A24, έτσι και αυτή, δεν βασίζεται στα γνωστά «τρικάκια» του είδους, αλλά τα χρησιμοποιεί εύλογα για να πει μια ιστορία.

Αν μη τι άλλο το πάντρεμα θρησκείας και Τρόμου γεννά ενδιαφέροντα θέματα προς συζήτηση για αυτό και αξίζει σίγουρα μια ευκαιρία, όπως και την υπομονή αλλά και την προσοχή που πρέπει να δώσεις στις λεπτομέρειες, μέχρι να φτάσεις στο ρεζουμέ και ναι, είναι μια ταινία που θα χαραχθεί στο μυαλό σου για παραπάνω από ένα βράδυ, κάτι που δεν είναι πάντα αυτονόητο.

Βαθμολογία στο IMDb

68/100 Βασισμένη σε 9.600 Ψήφους

Βαθμολογία στο Metacritic

83/100 Βασισμένη σε 33 Κριτικές

Box Office: 1.383.868,00 $

ΓΡΑΨΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ τοποθετήστε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ τοποθετήστε το όνομά σας εδώ

Most Recent

Most Popular

Recent Comments