Παρασκευή, 26 Μαΐου, 2023
Αρχική Κοινωνία Ο ρατσισμός δεν είναι θέμα εθνικό, αλλά ταξικό

Ο ρατσισμός δεν είναι θέμα εθνικό, αλλά ταξικό

Από το “Τι δουλειά έχει ο αράπης να κρατάει την ελληνική σημαία” μέχρι το “Είμαστε περήφανοι που είσαι ‘Έλληνας” ‘ενα ΝΒΑ δρόμος!

Εδώ βλέπουμε ξεκάθαρα ότι ο ρατσισμός δεν είναι θέμα εθνικό αλλά ταξικό. Ο Γιάννης πολύ πιθανόν όταν ήταν απλά ένα παιδί από τα Σεπόλια, να έχει δεχθεί τραμπουκισμούς και ρατσιστικές, λεκτικές επιθέσεις από την Ελληνική Αστυνομία που σήμερα του δίνει τα συγχαρητήρια της – όπως πολλά άλλα παιδιά.

Όταν ο μετανάστης είναι πλούσιος, πετυχημένος και διάσημος χρίζει άλλης μεταχείρισης, τον αγαπάμε και του δίνουμε συγχαρητήρια. Αν είναι κατώτερης τάξης τον βαράμε, του ρίχνουμε γκλοπιές και τον πετάμε στο Αιγαίο να πνιγεί.

Δεν έχει να κάνει με χρώμα, φυλή ή θρησκεία αλλά σε ποια κοινωνική τάξη ανήκεις!

Νόμος Ραγκούση για την Ελληνική ιθαγένεια

Το 2010 ψηφίστηκε ο νόμος 3838 Ραγκούση. Ο Κύριος Σαμάρας τότε ως αντιπολίτευση είχε δηλώσει ότι αν γίνει πρωθυπουργός της χώρας θα τον καταργήσει. Όπως και έγινε το Φθινόπωρο του 2012, παγώνει τον νόμο 3838 και στις αρχές του 2013 κρίνεται ο νόμος Ραγκούση αντισυνταγματικός, με αποτέλεσμα χιλιάδες παιδιά που έχουν γεννηθεί ή που έχουν μεγαλώσει στην Ελλάδα να μείνουν στην ουσία χωρίς πατρίδα.

Μέτα από λίγους μήνες ο κύριος Σαμαράς ως πρωθυπουργός της Ελλάδας “μέσα στα χαμόγελα” στο μέγαρο Μαξίμου δίνει στα αδέρφια Αντετοκούνμπο την Ελληνική ιθαγένεια ενώ ταυτόχρονα τα παιδιά μεταναστών που δεν μπορούν να σταυρώσουν καλάθι παραμένουν χωρίς μοίρα στα αζήτητα.

Επίσης Οι ίδιοι που σήμερα τον συγχαίρουν το 2015 καταψήφισαν το άρθρο 1 του νομοσχεδίου που είχε φέρει προς ψήφιση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, για την ιθαγένεια. Το επίμαχο άρθρο του ν/σ προέβλεπε την παροχή της ελληνικής ιθαγένειας σε παιδιά μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα και εγγράφονται στο δημοτικό σχολείο και τελικά υπερψηφίστηκε από 179 βουλευτές (ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι, ΚΚΕ και ΠαΣοΚ), ενώ καταψηφίστηκε από 84 βουλευτές (ΝΔ, ΑΝΕΛ, Χ.Α.).

(Πήγή Νατάσα Γιάμαλη)

Εσύ Έλληνα που είσαι περήφανος για τον Γιάννη…

Με όλα αυτά που βλέπω σκέφτομαι για ποιον λόγο εσύ Έλληνα πατριώτη να είσαι περήφανος για τον Γιάννη…

Τα αδέρφια αυτά που ανατριχιάζεις πλέον στο άκουσμα τους, ό,τι έχουν καταφέρει το έχουν καταφέρει μόνοι τους. Στο μόνο που τους έχει βοηθήσει η Ελλάδα είναι στο ότι δεν τους έριξε στην θάλασσα να πνιγούν.

Και νιώθεις περήφανος εσύ που θεωρείς την μετανάστευση ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα, με ένα μεγάλο ακροδεξιό ποσοστό στην Ελλάδα. “Είμαστε περήφανοι για τον Γιάννη”, θα έπρεπε να σημαίνει χαρτιά στους μετανάστες. Θα έπρεπε να σημαίνει περηφάνια για κάθε άνθρωπο που φεύγει από την χώρα του και προσπαθεί να τα καταφέρει!

Αν θέλετε και άλλους Αντετοκούνμπο αποδείξτε το!

Μαίρη Παπά Νοβακίδουhttps://www.kleidarotripa.gr
Και ας μην νικήσουμε ποτέ, θα πολεμάμε πάντα!

ΓΡΑΨΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ τοποθετήστε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ τοποθετήστε το όνομά σας εδώ

Most Recent

Most Popular

Recent Comments