Παρασκευή, 26 Μαΐου, 2023
Αρχική Κοινωνία Πως είναι να ζεις ως ασέξουαλ άτομο

Πως είναι να ζεις ως ασέξουαλ άτομο

Αρκετοί θεωρούν λανθασμένα ότι η ασεξουαλικότητα είναι διαταραχή ή ότι ένα άτομο είναι ασέξουαλ μέχρι να γνωρίσει το κατάλληλο ταίρι, όμως τίποτα από τα δύο δεν ισχύει στην πραγματικότητα. Ας δούμε γιατί…

Το θέμα της ασεξουαλικότητας είναι σύνθετο

Τα ασέξουαλ άτομα πολλές φορές αντιμετωπίζονται ως αλλοπρόσαλλα άτομα που έχουν απαρνηθεί το σεξ από την ζωή τους ή δεν πρόκειται πότε να βιώσουν μια ερωτική σχέση.

Στην πραγματικότητα, μπορεί να βιώσουν ρομαντική έλξη, αλλά δεν αισθάνονται την επιθυμία να προχωρήσουν και σε σεξουαλική επαφή.

Η επιθυμία για σεξ μπορεί να είναι από μικρή έως ανύπαρκτη και όταν τελικά συμβαίνει, απλά ανεκτή.

Παρανοήσεις και στερεότυπα

Η επιθυμία για αποχή από την ερωτική επαφή δεν σχετίζεται σε καμία περίπτωση με την επιθυμία να διατηρήσει το άτομο την παρθενία του ή σε συνήθεις φόβους γύρω από τη σωματική επαφή.

Δεν φοβάται μήπως κολλήσει κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα, ούτε θεωρεί το σεξ σιχαμερό ή ανήθικο.

Είναι σημαντικό να διαχωρίσουμε τον σεξουαλικό προσανατολισμό από τον ρομαντικό: ασέξουαλ άτομα μπορούν να ερωτευτούν ή να νιώσουν επιθυμία για σχέση.

Πολλοί ασέξουαλ άνθρωποι σχηματίζουν ουσιαστικές, σταθερές σχέσεις, ενώ μερικοί μπορούν μέχρι και να παντρευτούν ή να αποκτήσουν παιδιά, αν το θελήσουν.

Η ασεξουαλικότητα είναι μία ακόμα από τις πολλές σεξουαλικές ταυτότητες που υπάρχουν.

Όπως μπορεί να είσαι straight, gay, bisexual, έτσι μπορεί να είσαι και ασέξουαλ.

Τα ασεξουαλικά άτομα μπορούν να είναι σε σχέσεις με άλλους ασέξουαλ ή και με μη ασέξουαλ.

Η ενημέρωση μπορεί να βοηθήσει, η ασεξουαλικότητα να αρχίσει να γίνεται αντιληπτή ως μια φυσιολογική έκφανση της ανθρώπινης σεξουαλικότητας.

Αν ανήκεις στα ασεξουαλ άτομά να θυμάσαι ότι δεν είσαι μόνος, ούτε πάει κάτι λάθος μαζί σου, είσαι αυτός που είσαι και όλα θα πάνε καλά!

To AVEN (Asexual Visibility and Education Network) είναι ένα δίκτυο που δημιουργήθηκε το 2001 με δύο βασικούς στόχους: να δημιουργήσει δημόσιο διάλογο και αποδοχή της ασεξουαλικότητας και να υποβοηθήσει τη δημιουργία μιας ασέξουαλ κοινότητας.

Μαρίλη Μπουφίδου
Ότι μπορείς να κάνεις σήμερα, άστο για αύριο!

ΓΡΑΨΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ τοποθετήστε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ τοποθετήστε το όνομά σας εδώ

Most Recent

Most Popular

Recent Comments