Παρασκευή, 26 Μαΐου, 2023
Αρχική Ψυχαγωγία Τα “φιλαράκια” έδειξαν κάθε εναλλακτική λύση για τη μητρότητα

Τα “φιλαράκια” έδειξαν κάθε εναλλακτική λύση για τη μητρότητα

ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Η Μαρία Ζωγραφου

Η ξένη σειρά “φιλαράκια” αγαπήθηκε όσο λίγες τηλεοπτικές σειρές, όχι μόνο για το χιούμορ της, αλλά και για ορισμένα θέματα ταμπού που θέλησε να προβάλει. Ήδη από το πρώτο επεισόδιο – το οποίο προβλήθηκε το 1994 – δείχνει τον Ross να ανακαλύπτει, πως η γυναίκα που παντρεύτηκε είναι ομοφυλόφιλη και έγκυος και παρόλα αυτά καταφέρνουν να μεγαλώσουν μαζί το παιδί τους.

Μάλιστα, η γυναίκα αυτή (Carol) στη συνέχεια θέλησε να παντρευτεί τη σύντροφό της, Suzan και έτσι η πολυαγαπημένη σειρά ήταν η πρώτη που έδειξε στην τηλεόραση ομοφυλοφιλικό γάμο. Ο γάμος των χαρακτήρων τους προκάλεσε αντιδράσεις, με αποτέλεσμα να κοπεί σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ.

Εκτός από την Carol – που ήταν δεύτερος ρόλος – παρατηρείται πως κατά τη διάρκεια της σειράς και οι τρεις βασικοί γυναικείοι χαρακτήρες, βίωσαν με διαφορετικό τρόπο τη μητρότητα.

Phoebe, η παρένθετη μητέρα

Μπορεί η Lisa Kudrow – που υποδυόταν τη Phoebe – να ήταν στην πραγματικότητα έγκυος, ωστόσο οι σεναριογράφοι αποφάσισαν να θίξουν το θέμα της παρένθετης μητέρας, μιας που η Phoebe ήταν ένας ανατρεπτικός χαρακτήρας. Αποφάσισε να φέρει στον κόσμο τα τρίδυμα παιδιά του αδερφού της, Frank και της Alice. Η κίνηση αυτή έδωσε ελπίδα σε πολλές γυναίκες που επιθυμούσαν να γίνουν μητέρες.

Rachel, η ανύπαντρη μητέρα

Μπορεί στο τέλος ο Ross και η Rachel να καταλήγουν μαζί, ωστόσο τη στιγμή που η Rachel μένει έγκυος, αποφασίζουν να μη προχωρήσουν στο μυστήριο του γάμου, κάτι που ταράσσει τους γονείς τους, αλλά και όσους το αναφέρουν. Η Rachel προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στο ρόλο της ως νέα μαμά, εργαζόμενη, αλλά και μια ελεύθερη γυναίκα που θέλει να διατηρήσει καλές σχέσεις με τον πατέρα του παιδιού, αλλά να μπορεί να ανανεώνει την ερωτική της ζωή.

Η υιοθεσία της Monica

Παρόλο που το όνειρο της Monica από μικρή ήταν να παντρευτεί και να κάνει οικογένεια, μετά τη γνωμάτευση του γιατρού, πως και η ίδια και ο άντρας της, Chandler, έχουν θέματα, έπρεπε να δεχτεί το γεγονός ότι δε θα γίνει βιολογική μητέρα ενός παιδιού. Έτσι, στράφηκε στη λύση της υιοθεσίας και κατάλαβε ότι μπορεί να αγαπήσει το παιδί μιας άλλης γυναίκας σαν να είναι δικό της.

Αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά, είναι ότι “τα φιλαράκια” ήταν πολύ μπροστά για την εποχή τους. Χρειαζόταν αρκετό θάρρος για να θιχτούν αυτά τα θέματα στη συντηρητική κοινωνία του τότε. Έχουν περάσει πάνω από 16 χρόνια από την προβολή του τελευταίου επεισοδίου της σειράς, ωστόσο ο κόσμος συνεχίζει να το βλέπει ασταμάτητα και περιμένουν με ανυπομονησία το reunion της παρέας που έχει ανακοινωθεί. 

ΓΡΑΨΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ τοποθετήστε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ τοποθετήστε το όνομά σας εδώ

Most Recent

Most Popular

Recent Comments