Παρασκευή, 26 Μαΐου, 2023
Αρχική Ψυχαγωγία Τα Μήλα του Χρίστου Νίκου είναι η πιο άρτια Ελληνική παραγωγή για...

Τα Μήλα του Χρίστου Νίκου είναι η πιο άρτια Ελληνική παραγωγή για το 2020

ΜΗΛΑ (2020)

Είδος: Δράμα

Του Χρήστου Νίκου

Με τους: Άρης Σερβετάλης, Σοφία Γεωργοβασσίλη και Άννα Καλαϊτζίδου

Βαθμολογία:

3.0/5.0

Υπόθεση:

Μια αναπάντεχη επιδημία, που προκαλεί ξαφνική αμνησία στους ανθρώπους, βρίσκει τον Άρη, ένα άνδρα γύρω στα 40 να ακολουθεί ένα πρόγραμμα αποκατάστασης με την ονομασία «Νέα Ταυτότητα» που έχει ειδικά σχεδιαστεί για να χτίσει ένας αμνησιακός μια καινούργια ζωή.

Κριτική:

Όπως κάθε ταινία του Greek Weird Wave έτσι και αυτή, «πάσχει» από έλλειψη κινηματογραφικού ρυθμού και έντασης, πράγμα που δεν φαίνεται να πτοεί καθόλου τους κριτικούς (οι περισσότερες ταινίες του είδους έχουν λάβει αποθεωτικά σχόλια) αλλά φυσικά, αποξενώνει τον μέσο θεατή.

Παρόλα αυτά, τα Μήλα είναι μια εξαιρετικά καλογραμμένη και καλογυρισμένη ταινία, με έξυπνες ιδέες και τον επιβλητικό Άρη Σερβετάλη σε έναν ρόλο παρόμοιο με αυτόν στο προ διετίας, The Waiter.

Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Χρήστος Νίκου, ενώ στην παραγωγή συμμετέχει και η Κέιτ Μπλάνσετ, εξού και το πλασάρισμα της ταινίας στα φετινά Όσκαρ (δύσκολο αλλά όχι απίθανο να βρεθεί υποψήφια στο ξενόγλωσσης ταινίας).

Ακόμη και αν δεν είστε φαν του είδους, πιστεύω πως αξίζει τουλάχιστον μια προβολή, γιατί αν μη τι άλλο έχει πράγματα να «γαντζωθείς», ακόμη και αν είσαι από αυτούς που βγάζουν φλύκταινες με ταινίες σαν τον Κυνόδοντα ή τον Οίκτο.

Υψηλή τέχνη θα πουν κάποιοι, βαρετό μέχρι ναρκοληψίας θα πουν οι άλλοι, μην είστε αφοριστικοί, θα πω εγώ. Αυτά.

Βαθμολογία στο IMDb

68/100 Βασισμένη σε 1.000 ψήφους

Βαθμολογία στο Metacritic

83/100 Βασισμένη σε 10 Κριτικές

ΓΡΑΨΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ τοποθετήστε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ τοποθετήστε το όνομά σας εδώ

Most Recent

Most Popular

Recent Comments