Παρασκευή, 26 Μαΐου, 2023
Αρχική Κοινωνία Τα social media κάνουν κακό στη Νέα Δημοκρατία

Τα social media κάνουν κακό στη Νέα Δημοκρατία

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτήρισε ως απειλή τα social media, μόνο που ξεχνάει ότι τα social media και η ελεύθερη χρήση τους κρατούν ακόμη το πολίτευμα στην Ελλάδα δημοκρατικό.

«Δημιουργούν στεγανά, στεγανά έντασης, όχι στεγανά διαλόγου. Στεγανά τα οποία ανατροφοδοτούν τα στερεότυπα τα οποία ήδη έχουν. Από τη μία και από την άλλη πλευρά. Κι αυτό είναι κακό για τη δημοκρατία μας, είναι κακό για το επίπεδο του διαλόγου μας», είπε μεταξύ άλλων επί του θέματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το απειλητικό διάγγελμά που προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media.


Η τοποθέτηση αυτή του πρωθυπουργού προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις, καθώς μας θύμισε την ρητορική του Ερντογάν που έχει κάνει την γείτονα χώρα Τουρκία, έναν όχι και τόσο δημοκρατικό παράδεισο για τους πολίτες του.

Εμπρός πίσω

Η κυβέρνηση έδωσε υπέρογκα ποσά σε κανάλια, εφημερίδες, ιστοσελίδες, λογόκριναν δημοσιογράφους, ενώ άλλους τους έκαναν φερέφωνο της ρητορικής τους. Ο κόσμος στην πλειονότητα, ξέρει πια ότι δεν μπορεί να εμπιστευτεί τις ειδήσεις στα μεγάλα κανάλια, ούτε τους δημοσιογράφους που τις εκφωνούν γιατί είναι και αυτοί παρακλάδια του συστήματος.

Ποιος θα ξεχάσει τα ρεπορτάζ για το τι τρώει ο Λιγνάδης στη φυλακή, το ξέπλυμα που προσπάθησε να κάνει η Τατιάνα Στεφανίδου στην εκπομπή της για την ίδια υπόθεση, τους 30 αναρχικούς που υποτίθεται ότι έστησαν ενέδρα στους αστυνομικούς στη Νέα Σμύρνη και φυσικά το αλησμόνητο, “Θα σας σκοτώσουμε” που φώναξε ο αστυνομικός και το Σταρ φρόντισε να το αλλάξει σε “θα τον σκοτώσουν”, μήπως και πείσει κανένα παππού και γιαγιά, χωρίς ίντερνετ, ότι έτσι έγιναν τα πράγματα.

Τελευταία απόπειρα κουκουλώματος ήταν ο οδηγός που οδηγούσε το επιχειρησιακό όχημα της Ντόρας Μπακογιαννη έξω από την Βουλή, ενώ παρέσυρε και εγκατέλειψε τον άτυχο μοτοσικλετιστή, ο οποίος είναι εγκεφαλικά νεκρός και η οικογένεια του αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά του.

Για να γυρίσω στο θέμα μας, όταν κάποιος λέει ότι τα social media κάνουν κακό στη δημοκρατία και δημιουργούν στεγανά έντασης, στην πραγματικότητα θέλει να πει ότι χαλάνε το Σύστημα της κατευθυνόμενης πληροφόρησης από τα media που τόσο ακριβά πλήρωσε η ΝΔ, από την τσέπη μας, στη λίστα Πέτσα. Ενοχλεί ένα μη χειραγωγήσιμο μέσο ενημέρωσης κι αυτό είναι τα social media. Για όσο τα έχουμε και αυτά στη μορφή που τα ξέρουμε, καθώς το ξεμπρόστιασμα στις νεοφασιστικές κυβερνήσεις και στα φαινόμενα ρατσιστικής και αστυνομικής βίας είναι παγκόσμια.


*Τα σκάνδαλα σε όλους τους τομείς διαδέχονται το ένα μετά το άλλο την κυβέρνηση, με την οικογενειοκρατία της οικογένειας Μητσοτάκη να μην μένει εκεί, σπείρει και τα κύματα γκαντεμιάς που διαθέτει ο πρωθυπουργός σαν τρίτη γενιά “γκαντέμιαν”, προβληματίζοντας τον Ελληνικό λαό και τις στοιχηματικές για το τι κακό θα ακολουθήσει.

Τα social media κάνουν κακό στη Δημοκρατία.

Η πραγματικότητα είναι πως τα social media κάνουν κακό μόνο στη Νέα Δημοκρατία.

Μαρίλη Μπουφίδου
Ότι μπορείς να κάνεις σήμερα, άστο για αύριο!

ΓΡΑΨΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ τοποθετήστε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ τοποθετήστε το όνομά σας εδώ

Most Recent

Most Popular

Recent Comments