Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2023
Αρχική Ψυχαγωγία Κινηματογράφος Το Dune του Villeneuve είναι ένα κινηματογραφικό διαμάντι

Το Dune του Villeneuve είναι ένα κινηματογραφικό διαμάντι

DUNE (2021)

Είδος: Περιπέτεια/Φαντασία

Του Dennis Villeneuve

Με τους: Timothe Chalamet, Rebecca Ferguson, Zendaya, Jason Momoa, Oscar Isaac, Josh Brolin και Javier Bardem

Βαθμολογία:

4.0/5.0

Υπόθεση:

Ο νεαρός Πολ, διάδοχος του Οίκου των Ατρειδών, θα βρεθεί παγιδευμένος σε μια πολύπλοκη γαλαξιακή συνωμοσία με στόχο τον έλεγχο του αφιλόξενου πλανήτη Αράκις, από τον οποίο πηγάζει η πολυτιμότερη ουσία στο σύμπαν.

Κριτική:

Ο Dennis Villeneuve όντας ένας από τους κορυφαίους σκηνοθέτες της γενιάς του, συνεχίζει το σερί των επιτυχημένων project μετά τα Arrival και Blade Runner 2049.

Όπως και στο sequel(soft reboot) του Blade Runner, έτσι και εδώ, ο Villeneuve πλατιάζει, φλυαρεί και «χαραμίζει» το πρώτο μισό της ταινίας του στον βωμό του εκκεντρικού world building του τύπου, «κοιτάξτε τι έφτιαξα ο άτιμος».

Και όμως, αυτό δεν λειτουργεί εις βάρος της ταινίας, η οποία αποπνέει ένα μεγαλείο σχεδόν σε όλους τους τομείς.

Πανέμορφο οπτικά, πιστό ως προς την μεταφορά της ομώνυμης νουβέλας και ιδιαίτερα γοητευτικό θεματικά, το Dune είναι μια 2μισαωρη κινηματογραφική εμπειρία, ακόμη και αν δεν κλείνει εδώ την ιστορία του. (Ακολουθεί SPOIL)

Ναι, μιλάμε ουσιαστικά για το part 1 της ιστορίας, πράγμα που αποκαλύπτεται μονάχα αφού μπεις στην αίθουσα και δεις τους τίτλους αρχής.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα blockbuster φαντασίας έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στις αίθουσες, το Dune αποπνέει έναν ελιτισμό και αυτός είναι ο βασικός λόγος που μπορεί να αποξενώσει την μάζα. Όπου μάζα σημαίνει, το pop κοινό που θα ενδιαφερθεί για μια άμυαλη περιπέτεια και που εν τελεί θα πάρει κάτι αρκετά δύσπεπτο στο απαίδευτο μάτι. Προσοχή. Καλό είναι να ξέρετε τι ταινία πάτε να δείτε κάθε φορά.

Βαθμολογία στο IMDb

82/100 Βασισμένη σε 265.000 Ψήφους

Βαθμολογία στο Metacritic

74/100 Βασισμένη σε 66 Κριτικές

-Budget: 165.000.000,00 $

-Box Office: 301.466.076,00 $

ΓΡΑΨΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ τοποθετήστε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ τοποθετήστε το όνομά σας εδώ

Most Recent

Most Popular

Recent Comments