Παρασκευή, 26 Μαΐου, 2023
Αρχική Κοινωνία Το φλερτ είναι γένους θηλυκού

Το φλερτ είναι γένους θηλυκού

Υπογράφει η Μαρια Ζωγράφου

Πολλές είναι οι απόψεις που επικρατούν γύρω από το πως πρέπει να γίνεται το φλερτ. Ως προς το ποιος πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα, με ποιον τρόπο θα το κάνει και κατά πόσο θα ακολουθήσει τους άγραφους κανόνες που έχουν δημιουργηθεί γύρω από αυτό.

Ωστόσο, στο φλερτ δεν υπάρχουν κανόνες.

Μπορεί να το κάνει όποιος θέλει, με όποιον τρόπο θέλει. Αρκεί να μη γίνεται με τρόπο που να προσβάλει τη γενετήσια αξιοπρέπεια του ατόμου που το δέχεται και το ‘όχι’ να γίνεται κατανοητό!

Το ταμπού του να φλερτάρει μία γυναίκα

Συχνά ακούγονται απόψεις πως όταν μια γυναίκα φλερτάρει είναι ή εύκολη ή τελείως απελπισμένη κι άλλα τέτοια “κολακευτικά” επίθετα. Μέγα λάθος! Αν μια γυναίκα έχει ερωτικό ενδιαφέρον για κάποιον έχει το δικαίωμα να το εκδηλώσει χωρίς καμία ντροπή επίσης έχει το δικαίωμα και αυτή να επιλέξει και να μην περιμένει μόνο να την επιλέξουν!

Αν υπάρχει ανταπόκριση σίγουρα θα την κάνει να νιώσει πιο επιθυμητή. Μην ξεχνάμε πως ακόμα και οι άνδρες έχουν το δικαίωμα να είναι ντροπαλοί ή να έχουν ανασφάλειες και να διστάζουν να κάνουν το πρώτο βήμα.

Κορίτσια, μη φοβάστε!

Δεν πρέπει όλα αυτά τα στερεότυπα να σας κρατάνε πίσω και να μη μπορείτε να εκφράσετε αυτό που νιώθετε. Διεκδικήστε αυτό που σας αξίζει!

Επιπλέον, είναι μια ευκαιρία – σε περίπτωση που δεν προτιμάτε ή έχετε βαρεθεί το φλερτ μέσω social media – να απολαύσετε ένα ζωντανό παιχνίδι.

Η πρώτη κίνηση είναι ένα δύσκολο βήμα και ίσως η δική σου πρωτοβουλία αποσαφηνίσει την κατάσταση και θα δείξει αν εκείνος ενδιαφέρεται.

Πολλές φορές το αποτέλεσμα ίσως να μην είναι το επιθυμητό – και σίγουρα θα υπάρξει απογοήτευση – αλλά θα έχεις αποκομίσει μία εμπειρία.

Πως πρέπει να αντιδράσει ένας άνδρας αν του συμβεί;

Μου φαίνεται αστείο το γεγονός πως πρέπει να γράψω τέτοιες “συμβουλές”. Αν ένας άνδρας δεχτεί φλερτ από μία κοπέλα, δεν πρέπει να νομίζει πως έχει χάσει τον ανδρισμό του ή το ρόλο του “κυνηγού” που του έχει επιβάλει η κοινωνία.

Θα πρέπει μάλιστα να νιώθει κολακευμένος, διότι – συνήθως – αν μπει
μια γυναίκα στη διαδικασία να φλερτάρει, σημαίνει πως την ενδιαφέρει πραγματικά! Βέβαια, δε λέμε στους άνδρες να αναπαυθούν και να τα περιμένουν πλέον όλα από τις γυναίκες, καθώς είναι γνωστό πως οι περισσότερες γυναίκες λατρεύουν τα κομπλιμέντα, απλά να μη φρικάρουν ή τους φανεί περίεργο σε περίπτωση που συμβεί.

Με το να φερθεί κανείς – είτε άνδρας, είτε γυναίκα – αυτάρεσκα ή κομπλεξικά, με αποτέλεσμα να κάνει τον άλλον να νιώσει χάλια, δε θα τον οδηγήσει πουθενά. Σκοπός αυτής της διαδικασίας είναι να αισθανθείς καλύτερα για τον εαυτό σου και σε καμία περίπτωση, αν δεν υπάρξει ανταπόκριση στην δική σου πρωτοβουλία, ότι κάτι πάει λάθος με εσένα.

ΓΡΑΨΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ τοποθετήστε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ τοποθετήστε το όνομά σας εδώ

Most Recent

Most Popular

Recent Comments