Παρασκευή, 26 Μαΐου, 2023
Αρχική Κοινωνία Διεθνής Trans ορατότητα σε Fashion Show

Διεθνής Trans ορατότητα σε Fashion Show

Εχθές 31 Μαρτίου ήταν η διεθνής ημέρα Trans ορατότητας και ίσως όχι τυχαία, ο οίκος Mugler λάνσαρε την κολεξιόν για την άνοιξη και το καλοκαίρι με τα περισσότερα μοντέλα να είναι Trans.

Από τότε που ανέλαβε ο creative director Casey Cadwallader το 2018, έχει δώσει βαρύτητα στη ταυτότητα φύλου αλλά και σωματότυπου, σε αντίθεση με τον ιδρυτή Thierry Mugler κατά τη διάρκεια της εποχής του.

Ο Cadwallader έκανε το ντεμπούτο στη νέα συλλογή του χθες, κυρίως για την Διεθνή Ημέρα Trans Ορατότητας, με τα trans μοντέλα την Dominique Jackson, από τη σειρά Pose και την Hunter Schafer, από την σειρά Euphoria, να περπατούν στη πασαρέλα για πρώτη φορά. (Την περασμένη σεζόν, τα τρανς μοντέλα Raya Martigny και Kai Isaiah Jamal περπατούσαν για τη μάρκα.) Στο καστ προστέθηκε και η ταλαντούχα τραγουδίστρια Eartheater για πρώτη φορά (ελπίζουμε όχι και τελευταία).

Η Bella Hadid, η Shygirl, η Patia Borja και ο Alek Wek είναι από τα μέλη του καστ.

Το 7λεπτο βιντεάκι από την κολεξιόν γυρίστηκε εντελώς προς τα πίσω, δείχνοντας την Bella Hadid να κάνει ακροβατικά, τον Wek να γυρίζει εκτός ελέγχου στο πλάι της, καθώς τα μοντέλα τα «έλουζε» η βροχή για κυρίως αισθητικούς λόγους, μιας που το βίντεο είναι υπερπαραγωγή. 

Ένα από τα μεγαλύτερα μηνύματα επίσης, εκτός από τα Trans άτομα και τα ρούχα που ήταν σαφώς απίστευτα σε αυτή την κολεξιόν ήταν το μήνυμα του Cadwallader, «Για εμένα όλα τα σώματα πρέπει να σχεδιάζονται, όχι μόνο τα Skinny σώματα, τα ρούχα πρέπει να σε βοηθάνε να νιώθεις όμορφα, όχι να σε κάνουν να αισθάνεσαι άσχημα, αυτό γιορτάζω εδώ, τα σώματα όλων των ειδών».

Πηγή: https://www.out.com/fashion/2021/3/31/watch-hunter-schafer-dominique-jackson-destroy-mugler-runway-show , https://www.papermag.com/mugler-hunter-schafer-dominique-jackson-2651294596.html

ΓΡΑΨΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ τοποθετήστε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ τοποθετήστε το όνομά σας εδώ

Most Recent

Most Popular

Recent Comments