Παρασκευή, 26 Μαΐου, 2023
Αρχική Κοινωνία Υπάρχουν ακόμη Χρυσαυγήτες;

Υπάρχουν ακόμη Χρυσαυγήτες;

Συμπληρώνονται, το φθινόπωρο, εννιά χρόνια από την άσκηση των πρώτων διώξεων και δύο χρόνια από την έκδοση της απόφασης. Στις 15 Ιουνίου ξεκινά στο Εφετείο η δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό.

Oι Μιχαλολιάκος, Παππάς, Λαγός, Κασιδιάρης κ.ά. θεωρούσαν ότι θα πέσουν και πάλι στα μαλακά και θα την πληρώσουν μόνο κάποιοι απλοί εντολοδόχοι τους. Αυτό δεν πρέπει να γίνει – θα σήμαινε αναβίωση του φασισμού και θα ήταν λανθασμένο μήνυμα για την κοινωνία.

Τι είναι ο Εθνικισμός;

Ο εθνικισμός είναι η ακραία, επικίνδυνη και φασιστική εκδοχή του πατριωτισμού.

Με άλλα λόγια, ο πατριωτισμός είναι η αγάπη για την πατρίδα, ενώ ο εθνικισμός είναι η αγάπη για την πατρίδα σε συνδυασμό με το μίσος για άλλες χώρες, τους ανθρώπους τους και τους πολιτισμούς τους.

Ο εθνικισμός είναι ένα σύνθετο πολιτικό κίνημα που τα τελευταία χρόνια διατυπώνει ένα μήνυμα περιορισμού της μετανάστευσης, προστατευτισμού έναντι του εμπορίου και ενός ισχυρότερου κράτους αφοσιωμένου στην υπεράσπιση των πολιτών από απειλές άλλων κρατών. Με λίγα λόγια, είναι μια πολεμοχαρής και ρατσιστική ιδεολογία, σαν την Χρυσή Αυγή, ένα πράγμα.

Ο εθνικισμός πουλιέται εύκολα εκεί που βρίσκει έδαφος: σε μια φτωχοποιημένη κοινωνία, με ανθρώπους κουρασμένους από υποσχέσεις πολιτικών. Ψάχνουν τον σωτήρα, αυτό το κόμμα που θα λέει την “αλήθεια” και θα φέρει την χώρα μας στη χρυσή εποχή του Περικλή.

Αυτός ο κόσμος υπάρχει ακόμη σε όλη την περιφέρεια της Ελλάδας. Δυστυχώς, δεν έχει γίνει ακόμη αντιληπτό στο ευρύτερο κοινό ότι η Χρυσή Αυγή είναι οι νοσταλγοί του Χίτλερ και άνθρωποι που δεν διστάζουν να διαπράξουν εγκλήματα. Ο ρατσισμός που νιώθουν προς τους μετανάστες, η ξενοφοβία και η επιθυμία για χρήματα κάνει τον κόσμο να επιδιώκει την αναβίωση της εποχής της Χρυσής Αυγής. Και αύριο να έβαζαν υποψηφιότητα για πολιτική θέση, το κοινό αυτό θα τους ψήφιζε!

Έτσι μας βρίσκει η δίκη της Χρυσής Αυγής στον Β’ βαθμό – μια δίκη που αρχίζει πάλι από το μηδέν και μπορεί να έρθουν αποφυλακίσεις και μειώσεις ποινών για τους ήδη καταδικασθέντες πρώην αρχηγούς φασίστες.

Μαρίλη Μπουφίδου
Ότι μπορείς να κάνεις σήμερα, άστο για αύριο!

ΓΡΑΨΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ τοποθετήστε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ τοποθετήστε το όνομά σας εδώ

Most Recent

Most Popular

Recent Comments